donderdag 1 januari 2015

zichtbaarheid en striping

Allereerst wil ik de lezers van mijn blog (als die er zijn) een gelukkig nieuwjaar wensen. Het zal voor mij een jaar worden, waarin zal blijken of de alleweder geschikt is om een groot deel van mijn woon-werkritten te gaan verzorgen. Daarnaast willen we onze andere grote hobby (stijldansen, ballroom) verder uitbreiden, en trachten dit jaar zo hoog mogelijk in de wedstrijd klassificering te eindigen.

Vandaag ben ik bezig geweest met het nalopen van de fiets. De kettingbuis is schoongemaakt, de ketting en derailleur zijn weer gesmeerd.
Gisteren ook een schermpje gefabriceerd dat met tie-wraps aan de buizen van het dak gemaakt wordt.
Deze moet nog iets aangepast worden, zodat hij netjes bol komt te staan, en zo hopelijk de wind wat uit mijn gezicht houdt.
Verder is mij airzound toeter ook binnen, dus we kunnen voldoende lawaai maken.......

Omdat de fiets even op een andere plaats stond, had ik ook de gelegenheid om de zijkant volledig op de foto te zetten. Hiermee ben ik aan de slag gegaan, aangezien ik al vanaf augustus striping op de fiets wilde, om de zichtbaarheid te vergroten.
De folie komt van Velomobiel af, en is reflecterend.

Het eerste idee was om een blauwe striping aan te brengen. gaandeweg bleek dit wel erg richting politiekleuren te gaan.... Dat was niet de bedoeling.
Ik wil de basis echter rustig houden, en aangezien de neuskegel geel is (gele snuit) leek het me wel goed om wat geel toe te voegen.
Door echter wat geel toe te voegen, lijkt het ineens heel anders. De bovenste streep lijkt donker, maar dat komt door de lichte ondergrond, deze zal dezelfde kleur blauw krijgen als de rest.

De grootste uitdaging is nu het netjes aanbrengen van de folie op de fiets. Daar zijn we de komende weken dan wel weer even zoet mee.


6 opmerkingen:

 1. Leuk, ik heb weer een nieuwe blogger ontdekt. Via LiggendFietsen.

  En ja, je hebt nu in ieder geval één lezer extra.

  Ik heb je blog aan 'mijn bloglijst' toegevoegd. Je bent er nu één van de 135 ;-)

  Mijn blog is: http://roeifietsen.blogspot.nl/

  Dit lijkt alleen over Roeifietsen te gaan, maar ik heb ook een QuestXS en daar schrijf ik minstens net zo vaak over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Wim,
  Ik had je blog al ontdekt, en daar al heel wat gelezen. Het valt me op dat er weinig over de oudere alleweders te vinden is. Nu is dat wel logisch, aangezien de fietsen intussen behoorlijk op leeftijd beginnen te raken, maar ik vind het wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hans Quest nr.1 heeft een soort van overzicht gemaakt welke Velomobielen er allemaal in Nederland rondrijden. Daar zou ook op te zien moeten zijn hoeveel Alleweders er geproduceerd zijn. Hoeveel er ook nog echt rondlopen staat daar dan waarschijnlijk weer niet in.

  Blog van Quest nummer 1:
  http://questeen.wordpress.com/

  Bij de Oliebollentocht heb ik er trouwens nog een heel aantal in levende lijve mogen aanschouwen. Je zou er prima hebben tussen gepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog een tip voor je: Mail je blogadres door aan Wim Schermer, dan vermeldt hij het op zijn blog net zoals ik dat gedaan heb. Dat gaat jou zeker pageviews opleveren, want zijn blog is één van de meest gelezen Velomobiel gerelateerde blogs.

  Ik heb dit lang geleden ook gedaan. Dit is niet raar, want hij heeft ooit op zijn blog een oproep gedaan om blogs door te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim stelt wel eisen: dat je ook naar zijn blog verwijst en reacties aan hebt staan.

   Verwijderen
  2. Hoi Belle,
   Wim staat netjes in mijn lijstje met blogs, en je kunt reacties toevoegen op mijn berichten.
   Wat doe ik niet goed dan?

   Verwijderen