woensdag 28 januari 2015

Moeizaam

Vandaag weer op de fiets naar het werk geweest. In tegenstelling tot maandag ging het vandaag in echt vlot. Hoewel ik op de heenweg het idee had dat het wel redelijk ging, gaf de telefoon toch vrij lage snelheden aan. Ik kon ook niet echt een lekker ritme vinden.
Tot overmaat van ramp bleek er ook nog iemand aan mijn koplamp gezeten te hebben, het toplicht stond nu dus te laag afgesteld. Grmbl........

Vanmiddag kwam ik op de fietsbrug bij Westenholte een quest (tenminste voor zover ik kon zien) tegen, hij kwam uit de richting van Kampen. We hebben beide even netjes getoeterd naar elkaar. Ik had hem toevallig dinsdag ook al gezien, eerst smorgens rond 8:00u toen hij richting Kampen reed. (Er  reed toen ook een zwartblauwe versatile richting Zwolle....) s' avonds kwam ik beide weer tegen in tegenovergestelde richting. (Rond 17:15).

De rest van de terugrit ging moeizaam, mede vanwege de harde wind. Het laatste stuk voorbij Wilsum kreeg ik nog een behoorlijke bui met veel wind over me heen. Gelukkig had ik het dak erop. Dat klapperde er lustig op los, maar ik was erop voorbereid. Ik had een helft van een spin (elastiek met haken, voor het bevestigen van lading) aan de achterzijde van het dak gehaakt, en achter de stoel geklemd. De volgende keer ga ik even trachten om de haak niet aan de klittenband vast te zetten, maar aan de achterzijde om het dak te haken, waardoor het dak naar beneden getrokken wordt.

Er moet nog een permanente oplossing komen, maar de klittenbandreep die ik op de beugel geplakt had blijft met deze kou niet zitten. Aangezien de fiets altijd buiten staat zal dit dus even moeten wachten.

3 opmerkingen:

 1. Verwarm je de lijm van de velcro van te voren? Dat verbetert het 'plakvermogen' echt extreem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat had ik nog niet geprobeerd. Maar moet ik dan ook niet de beugel verwarmen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  was het een blauw witte wuest die je tegenkwam ?

  BeantwoordenVerwijderen