woensdag 11 februari 2015

Even niet fietsen

ik zit al een week stil, dwz niet in de fiets.
De reden: ik ben (weer) door mijn rug gegaan. 2 bezoeken aan de chiropractie hebben wel wat geholpen, maar het is nog niet zodanig dat ik de rit heen en terug aandurf.

Nu denk je misschien dat je in een velomobiel geen last van je rug zult hebben, maar dat is niet waar. De pijn zit onderin, waar de zitting een knik maakt. (Net boven je billen, waar een hernia zich ook bevindt), en dat voel je dus steeds als je kracht zet met je benen. Ook het in en uitstappen is lastig als je krom staat.
Daarnaast hebben we afgelopen zaterdag en komende zondag danswedstrijden. Daarvoor moet getraind worden, en ik heb gemerkt dat fietsen en dansen op 1 dag nog niet erg lekker samengaan.

Om te voorkomen dat ik op een wedstrijd niet optimaal presteer dus noodgedwongen een tijdje rust. Kan mijn rug gelijk weer herstellen (wel blijven bewegen)

4 opmerkingen:

 1. Ik heb dat knikhoekje opgevuld met een handdoek: links en rechts een rolletje en een "goot" in het midden. Bevalt me wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet zozeer de knik zelf, maar de hoek die mijn rug maakt ter hoogte van de bovenkant van mijn billen. Daar zit de pijn.

   Verwijderen
 2. Ik heb juist een sleuf in mijn stoel gezaagd, zodat er meer ruimte voor mijn ruggenwervels is.

  Succes in ieder geval met het herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb ik geen last van de wervels zelf, maar meer van de spieren eromheen. Die worden stijf, en dat zorgt voor problemen. Als ik even beweeg, en warm ben is er niets aan de hand. Als ik bijvoorbeeld dan de tuIn aan het werk ben, daklijn ik wel gelijk last van mijn rug als ik geen band om mijn rug doe.

   Verwijderen