woensdag 7 januari 2015

Ziek

Het jaar begon voortvarend met een aantal hardloopsessies, en een aantal korte ritjes op de fiets voor de fijnafstelling van het dak en het ruitje.

Nu heeft de griep me echter toch te pakken gekregen, en ik zit nu even thuis uit te snotteren. Tot overmaat van ramp begin ik ook nog te hoesten......
Fietsen, hardlopen en dansen zit er dus even niet in.

Voordat ik ziek erg heb ik nog een aantal kleine ritjes gemaakt. Hierbij heb ik het dak nog wat hoger gezet. (Stangen wat bijgebogen). Op advies van anderen ga ik de stangen nog wat verder naar binnen trachten te plaatsen, aangezien anders de kans bestaat dat het ruitje uit het dak scheurt door de spanningen.
Evt kan ik nog een groter ruitje maken, dus dat ga ik nog even nader onderzoeken.

Een ander punt was het voorkomen van wind in je gezicht. In de zomer is dit wel lekker, maar als her vriest voelt het minder fijn.

Mijn eerste proef was een ruitje dat ik tussen de stangen van het dak bevestigd heb, ongeveer ter hoogte van de spiegels. E.e.a. Volgens voorbeeld van een oude ruit van de vorige eigenaar.
Dit blijkt echter niet voldoende om de wind uit mijn gezicht te houden.
Bovendien is de ruimte waar ik tussendoor moet kijken zo wel klein.
Dakruitje en ruitje tussen spiegelsMijn tweede proef was een laag ruitje dat ik op het dekzeil geplaatst heb. Dit blijkt veel beter te werken, en ik zit lekker uit de wind. Nadeel is wel dat het ruitje nu nog wat scheef staat, aangezien het zeiltje niet helemaal vlak is voor me.
Ik heb van dun lexan een ruitje van ca 2cm hoog geknipt, met 2 flapjes die ik omgebogen heb. Hier zit klittenband op, waarmee het ruitje op 2 stukjes klittenband gezet wordt, dat ik al eerder op het zeil gemaakt had (mislukte poging met de regencape).
Het is een verrassend laag ruitje, en simpel in uitvoering, maar wel doeltreffend.

Nu maar hopen dat ik snel weer beter ben, zodat ik weer op de fiets naar het werk kan.

3 opmerkingen:

 1. En.........zijn je pageviews al toegenomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er nu ook bij gekomen. Leuk om ook een blog over een Alleweder te lezen. En beterschap uiteraard.

  Groet

  Erwin en Tante Lies (Strada 191)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Erwin,

  Bedankt voor je reactie, ik heb je ook toegevoegd

  BeantwoordenVerwijderen