dinsdag 23 juni 2015

Het begint weer te lopen (fietsen)

Vorige week stond in het teken van het vervangen van de tandwielen en veel afspraken buiten de deur op het werk.
Vandaar dat ik maar 1 keer op de fiets naar het werk geweest ben. Dat was gelijk weer even afzien. De conditie is dan toch gelijk minder als je een tijd niet gefietst hebt.

Deze week ben ik goed begonnen. Gisteren en vandaag lekker gefietst. Vandaar ging het wat lekkerder dan gisteren, en dat wijt ik dan maar aan de gewenning.

De afstelling van de versnelling is nog niet optimaal. Op het 7e en 8e blad achter slaat de ketting door.
Ik ben er echter achter dat ik, door het iets verdraaien van de shifter de juiste versnelling vast kan houden.
Zaterdagmorgen ga ik naar Dronten om dit correct af te laten stellen. Het lukt mij en Wim niet om die afstelling perfect te krijgen.
Ik rijd nu met de standaard tandwielverhouding voor van velomobiel, en dat bevalt wel goed. Ik heb nu voldoende versnellingen, en ik heb voor mijn gevoel ook een goed bereik. Het grote tandwiel ligt nu op de plank, en mogelijk ga ik die nog eens gebruiken in de toekomst.

Tot nog toe houdt de fiets zich verder prima, en ik heb tot mijn verbazing nog geen lekke band gehad. Ik bedenk me nu net echter dat dit schrijven nstuurlijk de goden verzoeken is.........

Intussen heb ik ook het maxi scherm weer verwijderd. Het houdt de wind perfect uit de kuip, maar het is erg krasgevoelig. Doordat je er doorheen kijkt zorgt dit met name smorgens voor slecht zicht. Tel daarbij op dat het snel aandampt (ik hijg er steeds tegenaan) en het zicht wordt gevaarlijk minder.
Ik heb op basis van dit maxi scherm een kleiner scherm geknipt, en dat voldoet beter. Het blijft tussen de spiegels, en is hoog genoeg om wind grotendeels over me heen te leiden. Het volgende scherm wordt nog iets hogere en wat breder, want ik heb nu weer last van windgeruis.

2 opmerkingen:

 1. Tip tegen oorsuizen: oordopjes

  Daar rijd ik ondertussen ook al weer ruim een jaar mee rond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,
   Wat voor oordopjes heb je? Ik heb nu oordopjes van een koptelefoon in, en dst gaat wel, maar is soms best irritant.

   Verwijderen