vrijdag 10 april 2015

Zomers warm

Vanwege het mooie weer dat was voorspeld, besloot ik gisteren om vandaag te gaan fietsen.
Dit ondanks een vervelende keelontsteking/verkoudheid, die me wat beperkt in mijn conditie.

Natuurlijk zou ik rustig aan doen (beloofde ik mijn vrouw), en ja, ik hoefde immers niet perse op tijd op het werk te zijn, dus er was totaal geen haast. Normaal ben ik de vrijdagmiddag vrij vanaf ca 13.00u. Als ik nu wat later zou wegrijden, kon ik deze tijd 's middags weer inhalen door wat langer te werken.

Vanmorgen lukte het me uiteindelijk om weg te komen van huis (8.00u ipv 6.45u). Het resultaat hiervan was dat ik tussen de scholieren naar Zwolle moest rijden. Aangezien deze jeugd gewend is om breeduit over het fietspad te rijden, zorgde dat voor wat oponthoud. (afin, ik moest toch rustig aan doen.....).
In 's Heerenbroek kon ik eindelijk inhalen over een strook parkeerplaatsen tussen fietspad en rijbaan.
De rest van de weg heb ik voor mijn gevoel lekker gefietst. Ik merk echter wel dat ik nu toch weer last van mijn billen krijg. Het besluit om de alleweder weg te doen blijkt dus toch de juiste te zijn. Hij is echt net een maatje te klein voor me. Mijn gemiddelde vanmorgen was 24,7km/h.

Vanmiddag om 14:00u ben ik weer van kantoor weggereden. Toen ik weg wilde gaan kwam ik een collega tegen die wel erg benieuwd was naar de alleweder, en even wilde kijken. Natuurlijk blijft het dan niet bij kijken alleen. Hij heeft ook een paar rondjes over het parkeerterrein gemaakt.

Volgens mij zit hij nu nog te grijnzen....

Omdat het erg mooi weer was, heb ik besloten om weer via Wezep naar huis te toeren......
Nou ja, toeren. De snelheid ging al rap weer omhoog richting 30-32. Ik ging ervan uit dat ik dit niet lang vol ging houden, maar pas bij "de Zande" begon ik echt moe te worden.
Dwars door Wezep heen is een erg leuk stukje, maar echt opschieten doet het niet. Bovendien rammelt het behoorlijk. Misschien dat ik de volgende keer via het industrieterrein ga, daar ligt mooi strak asfalt.....

Toen ik thuiskwam had ik er bijna 21 km op zitten, met een gemiddelde van 27,9km/h. (Ja ja, ik zou rustig aan doen hé?). Niet slecht, aangezien er al een aantal danstrainingen in de benen zitten. Daarnaast ben ik al een week bezig met het aanpassen van de tuin, en het plaatsen van een nieuwe schuur. Hiervoor is woensdag de schuur bij iemand afgebroken (incl straatwerk en fundering) en deze wordt de komende weken bij mij thuis weer opgebouwd door ondergetekende. Er zit dus nog een training aan te komen.
Om het feest compleet te maken hebben we volgende week zondag ook nog een danswedstrijd, dus ik moet wel met beleid werken....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten