zondag 8 november 2015

weinig te melden

Zoals de titel aan aangeeft, er is weinig bijzonders te melden. De Quest rijdt bijna naar behoren. Inmiddels rijd ik voor en achter in de winteropstelling van Wim dwz: voor marathon plus, en achter een Swalbe Almotion.
Ik heb intussen wel een reservebinnenband achter moeten omleggen, aangezien kort na montage bleek dat de band leegliep. De oude band doet nu dienst als reserve.

De versnelling heb ik wat bijgesteld, omdat de grootste 3 bladen achter niet lekker te schakelen waren. Nu is echter de rek wel uit de verstelling van de derailleur achter.

Deze week heb ik maar 2 keer gefietst, vanwege afspraken en het feit dat ik niet fit ben. Ik heb een verkoudheid opgelopen, en daar kom ik maar niet af. Resultaat is keelpijn, zeer lijf, en weinig longinhoud.
De afgelopen week heb ik daarom maar rustig aan gedaan. (ik leer het nog wel). Rustig rijden, met een snelheid van ca 30-50km/u levert steevast een gemiddelde van 28-29 op over 17,5 km.

Wat ik nog wel een nadeel vindt zijn de vizieren. Die zijn met deze vochtige omstandigheden niet lekker. Ze beslaan constant, ondanks de rain en fogshield die ik erop gesmeerd heb. Ook regendruppels worden niet lekker afgevoerd. De racekap heb ik dan ook nog niet weer gebruikt. Daar wil ik toch eerst iets van een pinlock of iets dergelijks in zien te fabrieken.
Met de schuimkap "cabrio"rijden bevalt me overigens ook veel beter, ondanks de koude luchtstroom rond mijn schouders. Ik heb sinds kort een nieuwe pet met oorflappen, die sluiten goed aan, en dat is met die kou wel lekker.

De komende week wordt een rustige week, aangezien we zondag weer een danswedstrijd hebben, en dan doen we het qua trainen rustig aan, om de spieren niet te overbelasten.
Nu alleen die verkoudheid nog kwijtraken......

Edit:
Vergeet ik nog bijna dat ik toch wat meer lichamelijke problemen heb. Ik heb al enige tijd last van mijn linkerbeen. Het blijkt dat de aanhechting van de hamstring op mijn heupbot/kom wat geirriteerd is. En laat dat nu net de plek zijn waar je op zit.... Ook in de quest heb ik er last van. Het is meestal niet verschrikkelijk pijnlijk, maar wel irritant, en het hoort niet. Er zijn nl ook dagen dat ik er wel veel last van heb. Hopelijk zal een bezoek aan een chiropractor me weer wat verder helpen. Ik heb ook mijn houding in de fiets al eens nader bekeken, maar ik kan geen afwijkingen ontdekken.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Ronald,

  Wat die vizieren aangaat zijn er net zoveel meningen als vizieren geloof ik. Zelf ben ik het met jouw ervaringen eens, na in het begin ook Rain-ex en Anti-fog geprobeerd te hebben ben ik daar al vlug mee gestopt, je kan het volgens mij net zo goed in je haar smeren, misschien krijg je dan nog krullen....... Kortom het werkt totaal niet!
  Het enige wat afdoende is blijft het gedeeltelijk openen van het vizier, zodat je een kier hebt om doorheen te kijken. En een koude luchtstroom op je hoofd, dat ook ja..........
  Met het vochtige najaarsweer slaat zelfs m'n XL-vizier regelmatig compleet dicht, dus een poetslapje bij de hand is het devies, want ook ik rijd nog steeds het liefst open.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Adri,
  Nou krullen gaat ook niet meer lukken hoor, daar is de hoeveelheid te weinig voor, en de kort ook.
  Ik heb een maxi vizier van Velomobielonderdelen, maar met dit weer is dit geen doen. Best wel jammer, want hij houd de wind wel uit de Kuip. Maar met dit weer zie je geen steek, en het krast erg snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij is het ronduit onveilig om bij herfst/winter met vizier te rijden. Je hoopt steeds dat het beter gaat, maar dat is niet zo. Helaas, helaas, want juist in deze periode zou het zijn functie dubbel en dwars waard zijn.

  Tegenwoordig rijd ik dus weer vaak zonder vizier of met kap en het vizier een streep open.

  Groeten,
  Henk-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, klinkt als hetzelfde virusje (dat van keelpijn direct naar de longen gaat met kortademigheid als gevolg) dat Dave en ik ook hebben opgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. beterschap! hopelijk kan je snel de weg weer op daar waar de vm hoort

  BeantwoordenVerwijderen