woensdag 1 april 2015

De quest is door de kerk.....

Zoals bekend speur ik al enige tijd internet af naar een quest of strada. Deze zoektocht heb ik ook hier in mijn blog gedeeld. Zeker na mijn proefrit van zaterdag stond het vast dat het een Quest (of strada) moest zijn die de alleweder ging opvolgen.
Van alle kanten heb ik tips en adviezen gekregen, waarvoor ik iedereen wil bedanken.

Via Velomobiel kwam ik op het spoor van een rode quest met schade. Via ligfiets.net kwam ik op het spoor van witte in Limburg. Beide fietsen ca 10 jaar oud, en technisch in goede staat. De rode moet nog weer in elkaar gezet worden. Van de witte was de aandrijving aangepast, wat mij een minder goed gevoel gaf. Beide waren kanshebbers, maar beide zaten ook aan de bovenkant van mijn budget. Indien er toch een aanpassing noodzakelijk was, had ik een probleem.
Ik bleef twijfelen en afwegen.

Uiteindelijk kreeg ik vorige week een mail van iemand die zijn quest te koop aanbood. Het was een 26inch quest, die op zijn zachts gezegd goed gebruikt was. Dit was hem aan de buitenzijde aan te zien. Er werd me echter verzekerd dat hij technisch in zeer goede staat was. Alles wat vernieuwd kan worden, is ook vernieuwd. De quest was klaargemaakt voor een grote reis, maar uiteindelijk bleek de monstertocht niet haalbaar. De fiets is echter al wel klaar.

Bij een aantal van de lezers zal er nu een lichtje gaan branden. De velomobielwereld is vrij klein, en een aantal van jullie zal de huidige eigenaar ook wel kennen. Het betreft nl quest 257 van Wim Rutten.


Vanmiddag heb ik de fiets in het echt bekeken en Wim gesproken. Het totaalplaatje klopte en het klikte goed tussen Wim en mij, waardoor we het uiteindelijk eens werden over een prijs.
Ik moet nog wel even geduld hebben tot de nieuwe fiets van Wim gereed is.

Als ik de fiets heb, ga ik me rustig verdiepen in het opknappen van de buitenzijde.

Helaas ben ik niet zo goed in wachten.........

11 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met deze aanschaf. Als de fiets technisch in goede staat, dan koop je dus eigenlijk een heel erg goede fiets.

  Wim is niet alleen een naamgenoot, maar ook bijna een plaatsgenoot. Ik ken dus ook de fiets :-)

  Ik zou met de buitenkant een jaartje wachten, dan doet de eerste kras namelijk niet zo'n 'pijn' ;-)

  Bij mijn nieuwe XS heb ik toentertijd zelf (aan de onderkant) een kras gemaakt, omdat men zei dat de eerste het meeste pijn doet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Krijg je de racekap er ook bij?

   Verwijderen
  2. Hoi Wim, De racekap zit er ook bij, samen met wielkappen e.d. (Dus zoals Wim hem gebruikt heeft op wedstrijden).

   Verwijderen
 2. Ik zou niet zo bang ( meer ) zijn van scheurtjes, lelijke of afgebladderde lak of versleten mechanische delen.....veel is zelf te vervangen/repareren/verfraaien en de (fiets)onderdelen zijn doorgaans helemaal niet zo duur. ( vergeleken met auto's dat is ) Zo vind ik de km stand totaal irrelevant : als de kettingwielen en ketting versleten zijn vervang je die gewoon en het zal een aantal tientjes kosten....Geldt ook voor de lagers in de velo. Sommige ( wielen ) zijn letterlijk 0.60 cent per stuk.

  Het is pas een financiele aderlating als een deel van de body totaal verwoest is, bijvoorbeeld na een flinke botsing. Zoiets repareren is moeilijk en vraagt veel tijd. In zeldzame gevallen is een nieuwe body zelfs "goedkoper" en dan hebt je het over 3k euro. ( ruwweg helft van de nieuwprijs )

  Maar meestal wordt bij zo een ravage als daar auto's bij betrokken zijn de zwakste verkeersdeelnemer ( fietser ) vergoed, zelfs ongeacht schuld. Tenzij grove schuld aan getoont kan worden. Maar da's juridisch heel erg moeilijk.

  Kortom van een "oude" Quest valt prima weer een Quest te maken in technische nieuwstaat. Als het je hobby is kun je er zelfs verstevigingsribben in lamineren ( als die daar nog niet in zitten, kennelijk was het wel een wedstrijd velo ) en zelfs framedelen van nieuwe Quests (laten) monteren. Dat is niet nodig, maar het KAN :-)))

  Alle 3 de kandidaten waren waarschijnlijk goed geweest aan de juiste prijs ( minus wat het jou kost om ze weer in goede staat te brengen )

  Met de kennis van nu had ik ook nooit een nieuwe velomobiel gekocht, laat staan 2 x :-)) Maar ik ben een ezel en doe het waarschijnlijk ook nog en 3e keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ronald,

  Fijn dat het gelukt is! Ga je je Alleweder weer doorschuiven naar de volgende beginnende vm-rijder of hou je 'm lekker zelf?

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin,

   De alleweder gaat verkocht worden. Ik vind het zonde om deze stil te laten staan. Daarnaast heb ik de ruimte niet om hem te laten staan. Er is veel belangstelling, maar nog geen koper die toehapt. Uiteindelijk heb ik nog tot eind mei, dus de verkoop gaat wel lukken.

   Verwijderen
 4. Mooi. Zo blijft die Alleweder een instapper voor nieuwe velomobielrijders. Prima, eigenlijk, als opstapje.
  En nu ongeduldig afwachten tot de nieuwe er staat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ronald,

  Proficiat met een geslaagde aankoop! Toch nog snel gevonden, een Quest binnen budget die nog rijklaar is ook, wat wil je nog meer..........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, het is inderdaad sneller gegaan. Ik was me rustig aan het orienteren. Soms zit alles even mee.

   Verwijderen
 6. Hoi Ronald,

  Gefeliciteerd! En je aankoop heeft in ieder geval nog steeds een gele snuit! heel veel plezier ermee!

  Wilco - De Bak

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedendag Ronald gefeliciteerd met je nieuwe gele snuit aanwinst, veel rijplezier er mee

  BeantwoordenVerwijderen