woensdag 15 april 2015

Afscheid van de gele snuit

Het is zover. Maandagavond is de alleweder opgehaald door de nieuwe eigenaren. vanaf nu rijdt hij rond in de omgeving van Olst-Deventer.


Voordat de fiets opgeladen is, heb ik nog even een laatste check gedaan, of alles vast zat en in orde was. Natuurlijk was dit het geval, want ik gebruik de fiets zo vaak mogelijk.


Ik heb de fiets uiteindelijk ruim 7 maanden gehad. In die 7 maanden heb ik vooral veel gedaan aan de fiets qua onderhoud en verbeteringen. Vanaf december kon ik eindelijk lekker fietsen.
Dit is me zeer goed bevallen ondanks de kou. Natuurlijk weet ik niet hoe het rijdt in sneeuw, maar ik weet ook niet of we dit nog gaan krijgen de komende jaren.
Ondanks dat ik altijd behoorlijk moe was als in gefietst had, had ik wel altijd een voldaan gevoel.


Rustig fietsen is mij nog nooit gelukt, op de een of andere manier wil ik steeds sneller. Bochten, slechte wegen, drempels. De alleweder nam ze altijd met groot gemak. De op- en afrit van de bruggen op mijn woonwerk route waren helaas minder. Dit komt door het wat hoge gewicht (incl mijn belading en mijn eigen niet geringe gewicht) en omdat een ligfiets/velomobiel nu eenmaal niet lekker is voor heuvels. Er zijn genoeg mensen die hier anders over zullen denken, maar ik vind het een van de mindere punten van een ligfiets/velomobiel.


De volgende eigenaar heeft er een mooie fiets aan.......


Het wachten is nu op mijn "nieuwe" gele snuit. De verwachting is dat deze rond eind mei beschikbaar is.

1 opmerking:

  1. Nog snel verkocht de Alleweder! Nu nog even wachten en dan gaan Questen....... En wat dat klimmen betreft zal niemand je tegenspreken denk ik, een velomobiel is nu eenmaal minder geschikt voor heuvel- of bergachtig terrein, daar kan ik best over meepraten........
    Maar desondanks ben ik nog steeds blij met m'n Strada, klimmen of niet!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen