woensdag 28 december 2016

Oliebollentocht 2016.......helaas niet

Het is dinsdag 27 december, de dag voor de grote rit.
Ik loop alles nog eens extra goed na, heb ik alles?
Eten ? check.
Camera? check.
Batterij opgeladen? Check.

Kleren! Wat voor kleren doe je aan als je een groot deel van de dag gaat fietsen? Ik heb normaal in deze tijd een lange broek aan, met een speciaal T-shirt of hemd. Daarover een dun shirt met lange mouwen. Is dit genoeg? Ws wel, maar het kan geen kwaad om een extra set mee te nemen, dan kan ik in ieder geval wisselen of aanvullen of dat nodig is.

Terwijl ik aan het rondstruinen ben door het huis, (intussen moet de verlichting onder de keukenkastjes ook nog hersteld worden.....) zie ik onze jongste stilletjes om me heen scharrelen en op de bank schuiven. Hmmm, dat is niet goed, even in de gaten houden dus.
Naarmate de dag vordert wordt hij steeds stiller, hij krijgt het warm/koud en wordt ook nog eens wit.
Het zal toch niet??????

Ja dus, in de avond schiet de koorts omhoog, en we weten dat als hij de 39 graden haalt, dan is het mis. Dan begint hij met overgeven tot de koorts uit zijn lichaam is. De hele nacht is hij onrustig, en het ziet er dus niet naar uit dat hij morgen fit is.

Aangezien mijn vrouw de 28e smorgens moet werken zit er voor mij niets anders op dan thuis blijven.......Ik kan niet de hele dag weg als hij ziek is natuurlijk.

Dus de Oliebollentoch gaat op het nippertje aan mijn neus voorbij dit jaar. Ik zal straks nog wel even langs de lange route gaan kijken, aangezien die nu langs Kampen komt. Maar dichterbij dan dat zal ik niet komen. Helaas.

Ik wil iedereen die aan de tocht meedoet enorm veel plezier wensen. Geniet ervan.

Intussen ben ik wel wezen kijken naar de doorkomst bij Kampen. Hieronder staat een filmpje.


5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ha, Nee eerder de hekkensluiter. Ik heb nog een ander filmpje maar die is te groot om te uploaden.

   Verwijderen
 2. Jammer, het was een memorabele tocht, meer dan 200 velonauten, velovaarders en velomobilisten, en mengvormen van deze. Het filmpje zie ik trouwens niet.

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je niet mee heb kunnen rijden! Uiteindeljk gaat het gezin natuurlijk wel voor. Ik baalde uiteraard enorm dat ik niet in het bezit ben van een velomobiel maar van een open ligfiets waardoor ik niet mee kon rijden. Ook moest ik die dag een groot aantal oliebollen bakken voor een goed doel waardoor ik nog niet eens bij Kampen de stoet kon bekijken. Gelukkig zie ik al toffe foto's voorbij komen! Enne.. Filmpje zie ik idd ook niet.

  Mijn zus werkt trouwens bij Flevonice dus die zal de nodige bakjes koffie geregeld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen dat je niet mee kon, hopelijk gaat het al wat beter met de jongste.
  Op de film zie je Kees van Malssen in z'n rode Quest, achtervolgd door ondergetekende.
  Inderdaad, de hekkensluiter.

  BeantwoordenVerwijderen