zaterdag 9 juli 2016

Vorderingen

Vandaag na lange tijd weer eens tijd vrijgemaakt voor werkzaamheden aan de quest.
Gisteren had ik nog wat laaste reparaties aan de body gedaan. Vandaag hebben de kids meegeholpen om de laatste puntjes te schuren.

En moest het toch echt gebeuren. De eerste grondlaag. Ik loop al een hele tijd te twijfelen of ik het nu zelf zal doen, of het toch maat overlaat aan de proffesional.
Onlangs heb ik in ieder geval wel alvast wat primer gekocht, die kon altijd weer terug als ik het toch niet aandurfde.....

Vanmiddag heb ik nagenoeg alles van de fiets gehaald, en de fiets drie maal schoongemaakt en ontvet. Daarna op mijn gemak een soort provisorische spuitcabine ingericht, de fiets nogmaals gereinigd en ontvet.

De hulpjes

De fiets voor de inrichting van de spuitcabine 
Ja, toen bleef er niet veel anders over dan maar te beginnen.....
Omdat ik met gewone spuitbussen werk was het wel even spannend. Je spuiten er gauw te veel op, waardoor het uitloopt.  Ik had eerst het idee dat de verf niet pakte en helemaal niet dekte. Ik had natuurlijk ook niet genoeg aan de twee spuitbussen die ik gekocht had. Toen ik net nog even ging kijken viel het resultaat me echter niet tegen.

Het resultaat 

De zijkant

Morgen bij daglicht zal het wel anders zijn, maar de eerste resultaten bevallen me wel. De komende week zal ik er nog 2-4 bussen opzetten, dan is er een solide basis voor de volgende fase. Ik ga daarvoor eerst een klein proefstukje spuiten, want ik ben bang dat het toch niet mooi wordt met een spuitbus.
Hoewel ik zag dat ze bij de bouwmarkt ook goedkope spuitapparaten hebben....

De gele snuit zal nu tijdelijk even onder een andere naam over de wegen rond kampen zoeven......Ghostrider lijkt me wel toepasselijk met deze kleur.

7 opmerkingen:

 1. Het komt wel goed...zolang je gelijkmatig spuit en geen last hebt van een sputterende spuitbus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die goedkope spuitapparaten kan je het best gewoon laten waar ze zijn, in de bouwmarkt! Heb ik me ook eens aan gewaagd, is weggegooid geld gebleken, het resultaat van die goedkope apparaten ziet er ook erg goedkoop uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri,
   Bedankt voor je tip. Heb je een alternatief dat wel goed werkt?

   Verwijderen
  2. Nee, helaas ik niet, misschien kan je wat met Marcels advies?

   Verwijderen
  3. Jazeker, daar ga ik ook mee aan de slag. Ik doe het rustig aan. Dan kan ik alles eerst goed voorbereiden. Misschien gaat hij toch naar VM. Ik ga zowiezo eerst testen voordat ik wat op de fiets spuit

   Verwijderen
 3. Met zo'n spuitapparaat kun je best goede resultaten behalen als je maar zorgt voor goede liefst professionele verf dat je op de juiste manier verdunt tot de juiste viscositeit, daar kun je speciale bekertjes voor kopen.
  de juiste verdunning en temperatuur zijn heel belangrijk om een mooi strak resultaat te verkrijgen. En alsjeblieft oefen eerst want het vergt toch best een vaste hand en de juiste techniek om het te laten slagen.
  Ik heb vroeger mijn Ford Taunus met een elektrische verfspuit gespoten en het resultaat was super strak op wat stofjes na. Vraag eventueel nog wat extra info bij een zaak waar ze autolakken verkopen.
  Doe er je voordeel mee.
  Grtz.
  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben a-technische, dus geen idee hoe het beste kunt spuiten...
  weet je welke kleur je gaat doen?

  gr marcel

  BeantwoordenVerwijderen