vrijdag 9 oktober 2015

Onbedoeld een langere rit

Vanmorgen ben ik weer op de fiets naar het werk gegaan. Eerst heb ik de kinderen naar school gebracht. Daarna lekker op mijn gemak naar Zwolle gefietst.
Ik leer het nog wel een keer, rustig aan doen.

Vanmiddag besloot ik om niet via de Zwolseweg naar huis te rijden, maar via de dijk langs Zalk en Kamperveen te rijden. Ik had daar met de fiets nog nooit gereden (wel regelmatig met de cabrio), dus het werd tijd om daar verandering in te brengen.

De gehele rit lekker rustig gereden, en genoten van het zonnetje en het uitzicht. Helaas verliep het bij De Zande even anders dan gehoopt. Het is vanaf daar nog ca. 6km naar huis. Toen ik De Zande uit kwam bleek dat het fietspad afgesloten was vanwege werkzaamheden. De auto's worden daar ook over één rijstrook geleid, en er is nog een soort verharding van staalplaten gemaakt, waar je dan schijnbaar als fiets over moet. Daarbij kwam ook nog eens dat dit tijdelijke fietspad erg smal was, en een aantal haakse bochten bevatte, waarbij je ook nog eens door de berm moest.

Na dit zo eens even bekeken te hebben, was mijn besluit al vrij snel genomen. via deze weg naar huis gaat het niet worden......
Alternatief is om via de polder te rijden, maar ja, daar rijden nu allemaal boeren met grote voertuigen, die een enorme ravage achterlaten op de wegen. Ook dat was niet echt aantrekkelijk.
Een ander alternatief was om weer naar Wezep te rijden, en toch via Zwolle terug te gaan, of richting Elburg langs het Veluwemeer te rijden.

Ik besloot vanwege het lekkere weer om het laatste maar te doen. Dus ondanks dat ik bijna thuis was, toch maar de andere kant op gereden, en koers gezet naar Elburg. Bij de Zuiderzeestraatweg aangekomen kun je duidelijk merken dat het herfst is, het gehele fietspad ligt bezaaid met eikels (van die dingen die uit de boom vallen, niet het andere soort....), blad en takken, en ik ben blij dat ik de Marathons onder de fiets heb.

Gelukkig rijd ik verder geen lek, en kan ik na een kleine inzinking toch met een net tempo richting Elburg rijden. Een van mijn opdrachtgevers krijgt het voor elkaar om mij altijd te bellen als ik in de fiets zit. Aangezien ik met mijn koptelefoon muziek luister op mijn telefoon, neem ik hem vaak per ongeluk toch op. Ook nu belt hij weer, en stop maar even om hem te woord te staan. Bij Elburg slaat de hongerklap even toe, maar daar helpt een plak ontbijtkoek prima tegen. Als ik uiteindelijk langs het Veluwemeer rijdt krijg ik weer een verrassing (bij de spoortunnel). Weer een wegomlegging!!!
Gelukkig weten ze in Flevoland wel hoe ze deze velomobielvriendelijk aan moeten leggen, dus ik kan hier wel doorrijden.

Na 47km in anderhalf uur, en met een gemiddelde snelheid van 30,8km/u ben ik eindelijk thuis. Achteraf valt me de snelheid niet tegen, ik heb nl zeker 10 min stil gestaan op het totaal. .

2 opmerkingen:

 1. Mijn snelheidsmeter geeft een bewogen gemiddelde weer. Als je stilstaat, dan gaat het gemiddelde niet omlaag.

  Uit jouw verhaal maak ik dus op dat dit bij jouw snelheidsmeter dus wel gebeurt. Welke instelling is dat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wim,
   Ik gebruik Runtastic voor het vastleggen van snelheid e.d. De meter in de Quest gebruik ik eigenlijk alleen voor de actuele snelheid en de totale kmstand

   Verwijderen